We beheren aanvragen voor premies en subsidies van bedrijven en zelfstandigen

Bent u zelfstandige, ondernemer, oprichter of bestuurder van een bedrijf met minstens 1 vestiging in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Het goede nieuws is dat je in aanmerking kunt komen voor subsidies om je te helpen je bedrijf te ontwikkelen!

U wilt een website maken? een bestaande website herontwerpen? uw website optimaliseren? een huis kopen? kantoren renoveren? een alarm installeren? videobewaking installeren? een bakfiets kopen? Een winkel inrichten? een garage kopen? de toegang tot uw bedrijf vergemakkelijken? uw bedrijfsvoertuig vervangen? een elektrische aansluiting installeren? jezelf trainen? vergezeld worden door een advocaat? een e-commercesite ontwikkelen? ERP-software evalueren of installeren? CRM-software evalueren of installeren?   één of meer werknemers aanwerven? advies over uw export? een informatiepakket voor export maken? exposeren op een virtuele beurs? exposeren op een beurs? op prospectiereis gaan? prospects uitnodigen? reageren op een aanbesteding buiten de EU? een prospectiekantoor huren?

Uw behoeften en projecten kunnen in aanmerking komen voor subsidies

Subsidies, toelagen en steun zijn bedoeld om economische ontwikkeling en werkgelegenheid aan te moedigen. Dit betekent dat je hulp kunt krijgen waarvan je je misschien niet eens bewust bent.

een huis kopen
10%
Renovatie of inrichting van een nieuwe vestiging
15%
Een alarm installeren
40%
Training in het Engels
50%
bijstand van een advocaat
50%
ondersteuning door een consultant
50%
Een website of e-commercesite maken
40%
Tentoonstelling in een salon
75%

De bovenstaande interventietarieven zijn voorbeelden die moeten worden aangepast aan jouw bedrijf. Voorbeeld: als je een website maakt, is de basisinterventie 40%. Als je een starter bent (minder dan 4 jaar in het bedrijfsleven), wordt het interventietarief verhoogd met 10% tot 50%. Als je in een prioritaire sector werkt, wordt het tarief met nog eens 10% verhoogd tot 60%. Dus in dit voorbeeld, op een totale factuur van €8.000 exclusief btw, zou het bedrag van de terugbetaling 60% van €8.000 zijn, d.w.z. €4.800.

Er zijn tientallen subsidies

De belangrijkste families van subsidies zijn op hun beurt onderverdeeld in verschillende categorieën.
Exportsteun” omvat bijvoorbeeld subsidies voor prospectiereizen, deelname aan handelsbeurzen (fysiek of virtueel), de ontwikkeling van informatiemateriaal, uitnodigingen aan potentiële klanten, enz.

Subsidies om je te helpen starten of van de grond te komen

Uw vragen Onze antwoorden

Het Brussels Gewest moedigt ondernemersinitiatieven aan en ondersteunt de economische activiteit via een brede waaier aan subsidies voor bedrijven. Er zijn meer dan 400 bonussen en subsidies beschikbaar. Wij zorgen voor elke fase van je subsidieaanvraag, vanaf het moment dat je de aanvraag indient tot het moment dat je het geld op je rekening ontvangt.

De staat, en meer bepaald het Brussels Gewest, moedigt ondernemersinitiatieven aan omdat ze de economische activiteit en dus de werkgelegenheid ondersteunen. De subsidie die je ontvangt zal daarom altijd bedoeld zijn om het opstarten van een bedrijf of de ontwikkeling van een bestaand bedrijf te ondersteunen.

Dit betekent dat Subsidea alleen wordt betaald als je subsidieaanvraag succesvol is.
De hoogte van onze bijdrage is een percentage van het subsidiebedrag (met een minimum van 450 euro. Dit minimumbedrag is alleen verschuldigd als je subsidieaanvraag door de autoriteiten wordt geaccepteerd).

Wil je weten welke subsidies je kunt krijgen?

Uw behoeften en projecten kunnen in aanmerking komen voor subsidies

Subsidies, toelagen en steun zijn bedoeld om economische ontwikkeling en werkgelegenheid aan te moedigen. Dit betekent dat je hulp kunt krijgen waarvan je je misschien niet eens bewust bent.

Exporthulp is weer beschikbaar!

Na intensieve mobilisatie is het besluit om de exportsubsidies af te schaffen opgeschort. Dus als je in 2024 subsidies wilt 💰 voor :

– prospectiereizen met of zonder de hulp van een consultant
– vakbeurzen
– communicatiemateriaal (brochures, video’s, vertalingen)
– de hulp van een consultant bij je exportproject.

Neem zo snel mogelijk contact met ons op (anticipatie is de eerste regel bij het aanvragen van subsidies) en wij voeren een gratis analyse uit van je projecten en mogelijke subsidies.